Seminar met Zhang Laoshi

Sluitingsperiode

Wij zijn gesloten tijdends de Kerstvakantie, Paasvakantie en de zomervakantie (juli en augustus).

Filosofie

Zhen Wu Antwerp

Onze Filosofie

Zhen Wu is een centrum voor interne en externe oosterse gevechtskunsten in Antwerpen. De authentieke verbinding tussen interne (gezondheid) en externe (zelfverdediging) stijlen zorgt voor een 360° benadering. Dit alles zorgt voor meer energie, een betere gezondheid, weerstand en lichaamshouding, innerlijke rust, soepelere gewrichten, stressreductie en een beter fysiek en geestelijk evenwicht.

Stichter Michael Martello

Mike Martello bleef steeds naar Taiwan reizen om bij te leren. Zijn laatste leraar, Mr Wang Chieh leerde hem Yue Jia Shou, Ba Bu Tang Lang, Bai He Quan (witte kraanvogel), Qin Na, Shuai Jiao (Chinees worstelen), Taiji Quan en Pushing Hands. In 2001 verhuisde Mike naar België en stichtte er Wutang Belgium, nu Zhen Wu België, en begon met dagelijkse lessen kungfu. In 2007 organiseerde Mike het eerste International Martial Arts Camp in Beijing, China. Leraars uit China verwelkomden er studenten uit de hele wereld. De stage was een succes en kreeg een vervolg in 2008. In juni 2009 overleed Mike Martello aan een hartstilstand ten gevolge van een aangeboren hartafwijking.

Leraars


  • Micha Onzia


    MICHA ONZIA (°1975) doet aan kung fu sinds 1997. Hij volgde les bij shifu Johan Buytaert en meester Wang Kiu voor Wing Chun, en Shaolin-kung fu bij de Chinlung-school in Antwerpen. In 2004 trok hij voor een maand naar Hongkong om er zich te verdiepen in de traditionele Hung Gar-stijl bij shifu Mark Ho, naar het legendarische Wudang Shan om de technieken van de Wutang-stijl te perfectioneren en volgde in China ook lessen bij de vermaarde shifu Yuan. Micha geraakte onder de indruk van de skills van Zhen Wu-stichter Michael Martello laoshi tijdens een demonstratie die hij bijwoonde en schreef zich in bij Zhen Wu. Door het plotse overlijden van Martello in 2009, kon Micha jammer genoeg slechts enkele lessen en een workshop bij hem volgen. Daarna werd Kim Haukland aangesteld als leraar in Zhen Wu en bleef Micha verder trainen. Via Kim Haukland en Rosa Mei kwam hij in contact de vooraanstaande grootmeesters Zhang Xinbin Laoshi en Li Jianlong en had het voorrecht zich verder bij hen te bekwamen via lessen en internationale kampen, workshops en seminaries. Professioneel heeft Micha lange tijd met en voor jongerenorganisaties gewerkt. Sinds 2012 is hij aangesteld als leraar en leidt samen met Zhang Xinbin Laoshi het Zhen Wu Martial Arts-centrum in Antwerpen. Hij is getraind in o.a. de stijlen Tong Bei, en Tai Chi en Wing Chun.


  • Meester Zhang Xinbin


    In zijn late tienerjaren werd meester Zhang student van meester Zhang Guizeng en begon zijn training in Baiyuan Tongbei (witte gibbon). Baiyuan Tongbei is een destructieve en agressieve vechtkunst waarbij het draait om snelle bewegingen, brute technieken en verfijnde kracht. Ter aanvulling op meester Zhang Guizengs lessen, leerde meester Zhang Xinbin ook het Chinees worstelen (Shuai Jiao) van meester Yang Guozhen, Pushing Hands van meester Jiang Qimin en Yiquan van meesters Li Jianyu en Yu Yongnian.
    In zijn zoektocht om zijn kennis van Tongbei te verbeteren, bestudeerde meester Zhang de Vijf Elementen (een concept uit de Chinese filosofie) en integreerde ze in zijn eigen Baiyuan-systeem. Door de jaren heen heeft meester Zhang verschillende studenten en instructeurs geïnspireerd met zijn passie voor de Chinese krijgskunsten. Hij is bekend voor zijn fantastische vechttechnieken.

Lessenrooster

Dinsdag

Tongbei / 19.00-21.30h

Tongbei staat voor "verbinden met de rug". De beoefenaar genereert kracht vanuit de benen en brengt deze kracht naar de armen via de verbinding met de rug. Tongbei Quan is een stijl die de nadruk legt op lichaamstructuur en het verlengen van de armen om deze "verbindingskracht" te ontwikkelen. In onze school leren we de Beijing Muslim White Gibbon Tongbei stijl aan, een uitermate effectieve en offensieve krijgskunst, gebaseerd op bliksemsnelle bewegingen, efficiënte technieken en kristalheldere kracht.

Wapentraining / 21.00-21.30h

Woensdag

Tongbei / 19.00-21.00h

Tongbei staat voor "verbinden met de rug". De beoefenaar genereert kracht vanuit de benen en brengt deze kracht naar de armen via de verbinding met de rug. Tongbei Quan is een stijl die de nadruk legt op lichaamstructuur en het verlengen van de armen om deze "verbindingskracht" te ontwikkelen. In onze school leren we de Beijing Muslim White Gibbon Tongbei stijl aan, een uitermate effectieve en offensieve krijgskunst, gebaseerd op bliksemsnelle bewegingen, efficiënte technieken en kristalheldere kracht.

Donderdag

Taiji - Qigong / 19-21h

Dit is waarschijnlijk de meest bekende interne krijgskunst afkomstig uit China. Ze is gebaseerd op de principes van het overwinnen van hardheid met zachtheid. In onze school worden legehandvormen, wapenvormen en pushing hands aangeboden. Meester Li Jianlong onderwijst tijdens deze lessen ook Qigong (ademhalings-/relaxatietechnieken).

Workshops

Vanuit onze Antwerpse kungfuschool bieden we ook workshops aan: "SHAOLIN KIDS – EEN INITIATIE VOOR JONGE KINDEREN, SCHOLIEREN EN STUDENTEN". Deze workshops zijn speciaal op maat gemaakt voor scholen, hogescholen, universiteiten, centra, evenementen, organisaties, bedrijven, familiedagen en festivals.

  • Zoals bekend ligt de nadruk bij kungfu op verdediging, gezondheid en fysiek en psychisch evenwicht, niet op agressie en haantjesgedrag. Naast dit aanbod is er tijdens de week ook een programma met verschillende lessen en cursussen voor volwassenen. We bieden ook workshops aan op maat voor bedrijven, centra, organisaties en evenementen. Voor meer informatie en al uw vragen, mail naar: ziranmentongbei@gmail.com.

“Wij boeken Micha graag, want we zijn ontzettend tevreden over de manier waarop hij kinderen (en mensen in het algemeen) benadert. Hij werkt als een spons, kan verschillende leeftijden en persoonlijkheden tegelijk in zijn workshops opnemen en dwingt respect af op een fijne manier (door zelf respect te tonen, maar ook duidelijke grenzen te hanteren). Wij vragen hem al 2 jaar af en toe in het kader van ons ‘Open Aanbod’ (vrijblijvend aanbod op speelpleintjes). Daarbij is flexibiliteit een must en die heeft hij als geen ander. Afgelopen zomer hebben we hem 4 weken na elkaar op dezelfde dag geboekt op Spoor Oost, zodat er ook een soort continuïteit ontstond. Dan gebeurt het dat, wanneer je even je rug draait, er ineens een combinatie van een aantal kinderen, jongeren en zelfs ouders aan de slag is bij hem. Dat brengt hij zelf tot stand en je kan er enkel naar kijken en zien dat het goed gaat (of meedoen natuurlijk!)”.

Nele Taminau (Jeugdconsulente)
Jeugddienst Borgerhout

Contact

Lamorinièrestraat 10
2018 Antwerpen

Zusterscholen

Zhen Wu Praag

Zusterschool in Praag.

+

Zhen Wu Berlijn

Zusterschool in Berlijn.

+

Zhen Wu Osnabrück

Zusterschool in Osnabrück.

+