Filosofie

Zhen Wu is een centrum voor interne en externe oosterse gevechtskunsten in Antwerpen.

De verbinding tussen interne (gezondheid) en externe (zelfverdediging) stijlen zorgt voor een 360° benadering. We focussen op: bewegingsvaardigheden, lichaamscoördinatie, conditie -en concentratietraining, verkennen van je fysieke en mentale uitdagingen, verdedigingstechnieken, persoonlijke balans, gezonde lichamelijke en geestelijke ontwikkeling.

Stichter Michael Martello

Mike Martello bleef steeds naar Taiwan reizen om bij te leren. Zijn laatste leraar, Mr Wang Chieh leerde hem Yue Jia Shou, Ba Bu Tang Lang, Bai He Quan (witte kraanvogel), Qin Na, Shuai Jiao (Chinees worstelen), Taiji Quan en Pushing Hands. In 2001 verhuisde Mike naar België en stichtte er Wutang Belgium, nu Zhen Wu België, en begon met dagelijkse lessen kungfu. In 2007 organiseerde Mike het eerste International Martial Arts Camp in Beijing, China. Leraars uit China verwelkomden er studenten uit de hele wereld. De stage was een succes en kreeg een vervolg in 2008. In juni 2009 overleed Mike Martello aan een hartstilstand ten gevolge van een aangeboren hartafwijking.

Leraar


  • Meester Zhang Xinbin


    In zijn late tienerjaren werd meester Zhang student van meester Zhang Guizeng en begon zijn training in Baiyuan Tongbei (witte gibbon). Baiyuan Tongbei is een destructieve en agressieve vechtkunst waarbij het draait om snelle bewegingen, brute technieken en verfijnde kracht. Ter aanvulling op meester Zhang Guizengs lessen, leerde meester Zhang Xinbin ook het Chinees worstelen (Shuai Jiao) van meester Yang Guozhen, Pushing Hands van meester Jiang Qimin en Yiquan van meesters Li Jianyu en Yu Yongnian.
    In zijn zoektocht om zijn kennis van Tongbei te verbeteren, bestudeerde meester Zhang de Vijf Elementen (een concept uit de Chinese filosofie) en integreerde ze in zijn eigen Baiyuan-systeem. Door de jaren heen heeft meester Zhang verschillende studenten en instructeurs geïnspireerd met zijn passie voor de Chinese krijgskunsten. Hij is bekend voor zijn fantastische vechttechnieken.

Lessenrooster

Woensdagavond & donderdagavond 19u-21u en zaterdagnamiddag 14u-16u

Tongbei en Qigong

Tongbei staat voor "verbinden met de rug". De beoefenaar genereert kracht vanuit de benen en brengt deze kracht naar de armen via de verbinding met de rug. Tongbei Quan is een stijl die de nadruk legt op lichaamstructuur en het verlengen van de armen om deze "verbindingskracht" te ontwikkelen. In onze school leren we de Beijing Muslim White Gibbon Tongbei stijl aan, een uitermate effectieve en offensieve krijgskunst, gebaseerd op bliksemsnelle bewegingen, efficiënte technieken en kristalheldere kracht. Qigong (ademhalings-/relaxatietechnieken)

Workshops

Vanuit onze Antwerpse kungfuschool bieden we ook workshops aan: "SHAOLIN KIDS – EEN INITIATIE VOOR JONGE KINDEREN, SCHOLIEREN EN STUDENTEN". Deze workshops zijn speciaal op maat gemaakt voor scholen, hogescholen, universiteiten, centra, evenementen, organisaties, bedrijven, familiedagen en festivals.

  • Zoals bekend ligt de nadruk bij kungfu op verdediging, gezondheid en fysiek en psychisch evenwicht, niet op agressie en haantjesgedrag. Naast dit aanbod is er tijdens de week ook een programma met verschillende lessen en cursussen voor volwassenen. We bieden ook workshops aan op maat voor bedrijven, centra, organisaties en evenementen. Voor meer informatie en al uw vragen, mail naar: ziranmentongbei@gmail.com.

"Wij boeken Zhen Wu graag, want we zijn ontzettend tevreden over de manier waarop ze kinderen (en mensen in het algemeen) benaderen. De leraars werken als een spons, ze kunnen verschillende leeftijden en persoonlijkheden tegelijk in hun workshops opnemen en dwingen respect af op een fijne manier (door zelf respect te tonen, maar ook door duidelijke grenzen te hanteren). Wij werken al meer dan 2 jaar af en toe samen in het kader van ons ‘Open Aanbod’ (vrijblijvend aanbod op speelpleintjes). Daarbij is flexibiliteit een must en die hebben ze bij Zhen Wu als geen ander. Afgelopen zomer hebben we hen 4 weken na elkaar op dezelfde dag geboekt op Spoor Oost, zodat er ook een soort continuïteit ontstond. Dan gebeurt het dat wanneer je even je rug draait, er ineens een combinatie van een aantal kinderen jongeren en zelfs ouders aan de slag zijn zonder dat je het verwacht. Dat brengen ze zelf tot stand, en je kan er enkel naar kijken en zien dat het goed gaat (of meedoen natuurlijk!)."

Nele Taminau (Jeugdconsulente)
Jeugddienst Borgerhout

Openingsuren

Woensdagavond- donderdagavond (19u-21u) en zaterdagmiddag van 14u tot 16u

Contact

Rudolfstraat 40
2018 Antwerpen


ziranmentongbei@gmail.com

Zusterscholen

Zhen Wu Osnabrück

Zusterschool in Osnabrück.

+

Zhen Wu Berlijn

Zusterschool in Berlijn

+

Zhen Wu Praag

Zusterschool in Praag

+